FAIR TRADE
VERSHEID
MAATWERK
EXTRA PUUR
KWALITEIT
  • 19 oktober 2016
  • | Manon

RECEPT BROWNIE MET WALNOTEN

Brownie:

BENODIGDHEDEN

  • 200 gram suiker
  • 75 gram basterdsuiker
  • 250 gram boter
  • 4 eieren
  • 175 gram Pierre Noir
  • 140 gram bloem
  • 100 gram walnoten

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 180 ℃. Vet de bakvorm in met boter.
  2. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Klop de boter, eieren, suiker en basterdsuiker op tot een luchtig beslag.
  3. Smelt de Pierre Noir au-bain-marie en voeg toe tot het mengsel.
  4. Zeef de bloem en voeg toe aan het mengsel. Klop alle ingrediënten samen op tot een luchtig geheel.
  5. Voeg als laatste de fijngehakte walnoten toe tot het mengsel en roer deze er goed doorheen.
  6. Bak dan in 30 minuten de brownie af in de oven.

Glazuur:

BENODIGDHEDEN

  • 125 gram pure chocolade
  • 60 ml melk
  • 40 gram boter

BEREIDINGSWIJZE

  1. Breng de melk en de boter aan de kook en giet over de chocolade heen.
  2. Roer het glazuur glad en giet dit over de brownie. 
  3. Laat de brownie met glazuur 2-3 uur uitharden.

Lekker te combineren met warme chocomelk.

Veel bakplezier!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden