FAIR TRADE
VERSHEID
MAATWERK
EXTRA PUUR
KWALITEIT
  • 25 januari 2017
  • | Manon

RECEPT CHOCOLATE MUG CAKE

BENODIGDHEDEN

  • 57 gram callets Pierre Noir
  • 85 milliliter melk
  • 40 gram suiker
  • 25 gram bruine suiker
  • 16 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 20 gram ongezouten roomboter
  • 15 gram cacaopoeder
  • 2 theelepels vanille extract
  • Stenen mok

BEREIDINGSWIJZE

  1. Smelt de callets en boter samen in de magnetron. Pas op dat de callets niet verbranden in de magnetron, roer vaak en goed door. De callets en boter moeten helemaal gesmolten worden, tot een glad mengsel.
  2. Voeg de melk, suiker, bruine suiker, cacaopoeder, vanille extract en het ei toe tot het mengsel. Roer dit goed door tot een glad mengsel.
  3. Voeg als laatste het zelfrijzend bakmeel toe en roer dit goed tot een glad mengsel. Het mengsel is niet heel stevig.
  4. Giet het mengsel in een stenen mok, dit recept is voor 1 grote mok. Giet de mok niet voller dan de helft, dan heeft u kans dat het mengsel er in de magnetron uit loopt. 
  5. Plaats de mok 60-90 seconden in de magnetron. Blijf erbij en let goed op dat de cake niet aanbrand!

Heerlijk met een toef slagroom!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden