FAIR TRADE
VERSHEID
MAATWERK
EXTRA PUUR
KWALITEIT
  • 1 maart 2017
  • | Manon

RECEPT DADEL-KOKOS SNACK

BENODIGDHEDEN

Bodem:
  • bakvorm 20x20 cm
  • 70 gram havermout
  • 60 gram kokosschaafsel
  • 10 gram cacaopoeder
  • 6 dadels, ontpit
  • 70 gram amandelen
  • mespuntje zout
  • 110 gram gesmolten kokosolie

 Vulling:

  • 100 gram kokosolie, gesmolten
  • 70 gram ahornsiroop
  • 400 gram dadels
  • 150 ml water
  • 1 theelepel vanille extract
  • 200 gram ongebrande cashewnoten

Topping: 

  • 200 gram pure callets
  • 3 theelepel walnoot olie
  • 2 eetlepels kokosschaafsel

BEREIDINGSWIJZE

    1. Warm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
    2. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en zorg dat deze goed vermalen en gemengd zijn. Schep hierna in de bakvorm en druk goed aan. Bak de bodem af in ongeveer 15 minuten. Laat de bodem afkoelen in de bakvorm in de koelkast.
    3. Voor de vulling moet de cashewnoten zacht zijn, doe dit door de cashewnoten 15 minuten te koken. 
    4. Breng de 150 ml water aan de kook, doe hierna de dadels erin. Blijf dit goed doorroeren totdat al het water is verdampt en de dadels een zachte massa zijn.
    5. Voeg de gekarameliseerde dadels, zachte cashewnoten, kokosolie, ahornsiroop en vanille extract samen en meng dit goed door. Schep dit op de bodem in de bakvorm en plaats minimaal 4 uur in de koelkast of minimaal 2 uur in de vriezer.
    6. Voor de topping smelt de callets au-bain-marie. Als alle callets gesmolten zijn voeg dan de walnoot olie toe. Giet dit in de bakvorm op de vulling. Strooi snel het kokosschaafsel hierop want de chocolade zal snel hard worden. Plaats nog 30 minuten in de koelkast om de chocolade goed uit te laten harden.

Bewaar tip: in de koelkast blijft het een week goed!

Gelijk de cacaopoeder, callets en het kokosschaafsel bestellen? Klik hier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden