FAIR TRADE
VERSHEID
MAATWERK
EXTRA PUUR
KWALITEIT
  • 8 maart 2017
  • | Manon

RECEPT ZEBRA TULBAND

BENODIGDHEDEN

Chocolade cake:
  • 50 gram cacaopoeder
  • 15 gram suiker
  • 10 gram bloem
  • 90 ml melk
 Vanille cake:
  • 450 gram zelfrijzend bakmeel
  • 550 gram suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 225 gram boter
  • 5 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel kokos extract
  • 240 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels melk

BEREIDINGSWIJZE

    1. Warm de oven voor op 160 graden en vet de vorm in.
    2. Chocolade cake: voeg de cacaopoeder, suiker en bloem samen en mix dit goed door. Voeg dan de melk toe en mix dit goed door en zet dit mengsel apart.
    3. Vanille cake: Mix in een kommetje het zelfrijzend bakmeel en het zout samen en zet dit apart.
    4. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Voeg de boter en suiker samen en klop deze samen 2 minuten op. Voeg hierna 1 voor 1 de eieren toe. Zorg dat de eieren goed door het mengsel zijn geklopt.
    5. Voeg het vanille en kokos extract toe en meng dit door het mengsel. Voeg dan het bloem en zout mengsel (wat u apart heeft gezet) en de kokosmelk in drie keer toe. Na iedere keer dat u een deel van het bloem en zout mengsel en kokosmelk heeft toegevoegd goed mengen. Zorg dat het uiteindelijk een glad mengsel word.
    6. Doet dan 1/3 van het vanille mengsel bij het chocolade mengsel. Roer dit goed door en zorg dat het een egale kleur heeft.
    7. Voeg 2 eetlepels melk toe aan het vanille beslag, zodat deze wat makkelijker te scheppen is.
    8. Schep hierna laag voor laag op elkaar. Het maakt niet uit of u met het chocolade of vanille mengsel begint. 
    9. Plaats hierna 60-70 minuten in de oven. Als u de tulband uit de oven haalt, laat deze dan eerst 15 minuten afkoelen in de vorm. Laat hem na de 15 minuten rustig afkoelen buiten de vorm.

Alvast een aantal producten bestellen? klik hier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden