FAIR TRADE
VERSHEID
MAATWERK
EXTRA PUUR
KWALITEIT

Over ons

  • Geplaatst op
  • 0
Over ons

Wie wij zijn!

Wij zijn Gert en Karin van Soest en vertellen graag over de geschiedenis van ons bedrijf, waar vader Piet mee is gestart...

In 1994 begint Piet van Soest samen met zijn vrouw Nellie een chocolaterie in een klein pand op het Henri Dunantplein in Hillegom. Het is één van de allereerste chocolaterieën met een open keuken. Het duurt niet lang voordat de kleine winkel in de wijde omtrek bekend wordt en wij, zoon Gert en schoondochter Karin, al snel komen helpen om de klanten te kunnen voorzien van dagelijks vers gemaakte bonbons. Omdat de ruimte te klein wordt, verhuizen we in 1999 naar ons huidige pand aan het gezellige plein in Hillegom, de Houttuin.


Vlak nadat wij in 2004 mede-eigenaren worden, starten wij met ons zelfgemaakte schepijs. Ook weer een kwalitatief hoogstaand product, zoals de klanten dat van ons gewend zijn. In 2008 gaan we samen met onze zoon Jeffrey en vaste medewerkster Melanie naar Parijs om een eigen chocolademelange samen te stellen. Gert wil graag een extra pure chocolade van 70% cacao, die bij iedereen in de smaak zal vallen. Na een hele dag proeven, combineren en aanpassen gaan we naar huis met een recept om van te watertanden. En inderdaad, ook mensen die niet van pure chocolade houden, kunnen de smaak van onze Pierre Noir zeer waarderen.

Piet en Nelly gaan in 2010 met pensioen en wij nemen het bedrijf over. De winkel wordt in een nieuw jasje gestoken. Natuurlijk weer met een grote open keuken, zodat iedereen in de winkel kan zien hoe alles wordt gemaakt en waardoor het binnen heerlijk geurt naar verse chocolade. Wanneer Jeffrey zijn studie heeft afgerond komt ook hij in vaste dienst van de chocolaterie.

Het lijkt ons een goed plan om Chocolaterie Pierre breder op de kaart te zetten. Na wat zoeken vinden we een mooi pand in het centrum van Haarlem in de Kleine Houtstraat. Met Jeffrey als bedrijfsleider openen we in november 2011 de deur, om ook het publiek in Haarlem met onze chocolade te verwennen.

Het geheim van ons succes zit in de liefde waarmee we de producten vervaardigen, de verse ingrediënten die wij ervoor gebruiken, goed samengestelde smaakcombinaties en het feit dat bezoekers van onze winkels kunnen zien hoe wij al dat lekkers maken. Onze klanten kunnen altijd met vragen bij ons terecht. Als er iets speciaals gemaakt moet worden, doen wij onze uiterste best dat voor elkaar te krijgen. U bent van harte welkom om het resultaat van deze geschiedenis en samenwerking te komen proeven in onze winkels aan de Houttuin 2 in Hillegom en in de Kleine Houtstraat 1 in Haarlem.

Ook voor de mensen die niet in de buurt van Hillegom of Haarlem wonen maken we het makkelijk om van onze producten te genieten. In oktober 2015 starten we met onze webshop en kunt u vanaf uw eigen bank of vanaf uw werk bestellen en het thuis laten bezorgen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »