Over ons | Chocolaterie Pierre: ambachtelijke chocolade, bonbons en meer sinds 1994 - Chocolaterie Pierre
Verzending binnen Nederland vanaf €45,- gratis
FAIR TRADE
VERSHEID
MAATWERK
EXTRA PUUR
KWALITEIT

Over ons

Wij zijn Gert, Karin en Jeffrey van Soest en vertellen je graag over de geschiedenis van ons bedrijf.

eigenaar chocolaterie pierre - Gert, Karin en Jeffrey van Soest

Ons verhaal begint in 1994 toen de eerste generatie, Piet en Nellie van Soest, in een klein pand op het Henri Dunantplein in Hillegom, Chocolaterie Pierre opent. Het is één van de eerste chocolaterieën met een open productieruimte, waarbij iedereen vanuit de winkel kan zien en ruiken hoe al dat lekkers wordt gemaakt. 

Het duurde niet lang voordat de kleine winkel in de wijde omtrek bekend werd en de tweede generatie, Gert en Karin, kwam helpen om de drukte aan te kunnen. Onze chocolaterie groeide zo hard, dat we verhuisden naar een ruimer pand aan het gezellige dorpsplein in Hillegom, De Houttuin.

Vlak nadat Gert en Karin mede-eigenaar werden in 2004, zijn wij gestart met een nieuw product: ambachtelijk schepijs in 18 verschillende smaken. En nog geen vier jaar later hebben wij een eigen pure chocolademelange samengesteld: Pierre Noir.

In 2010 gaan Piet en Nellie met pensioen waarna Gert en Karin de winkel overnemen en de derde generatie, Jeffrey, het team komt versterken. Binnen een jaar worden we uitgeroepen als 'Leukste winkel om bij te werken’ en met Jeffrey als bedrijfsleider openen we een tweede filiaal om zo ook het publiek in Haarlem met onze chocolade te verwennen.

Het bedrijf groeit en bloeit, zowel in Hillegom als in Haarlem. Jeffrey wordt mede-eigenaar en we verhuizen met beide filialen naar een groter pand met voldoende ruimte voor nieuwe ideeën. Zo creëerden we een eigen koffiemelange, Café Pierre Noir, die heel goed past bij onze chocolade, breidden we in Haarlem het assortiment uit met ons ambachtelijk schepijs en kun je in Hillegom komen genieten van een ontspannen momentje als een Afternoon Tea (High tea), High Choc (de ultieme chocoladekick!) en de chocoladefondue, in de gezellige opkamer of aan één van de Chefs Tables. Ook op ons terras in Haarlem en Hillegom serveren wij onze heerlijke koffie, thee, chocolademelk en het befaamde bokkenpootje volgens familierecept.

Je bent van harte welkom in een van onze winkels. Ruik, proef en bewonder ons assortiment in onze filialen in Haarlem (Kleine Houtstraat 1) en Hillegom (Hoofdstraat 138). Of neem een kijkje in de webshop en ontdek het grote online aanbod van Pierre. Niet alleen fijn voor jezelf, maar ook om een ander mee te verrassen. 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »