FAIR TRADE
VERSHEID
MAATWERK
EXTRA PUUR
KWALITEIT

Over ons

Wat leuk dat u interesse heeft in het ontstaan van onze chocolaterie, waar vader Piet mee is gestart.

In 1994 opent Piet van Soest samen met zijn vrouw Nelly in een klein pand op het Henri Dunantplein in Hillegom, Chocolaterie Pierre. Het is één van de eerste chocolaterieën met een open productieruimte. Het duurde niet lang voordat de kleine winkel in de wijde omtrek bekend werd en wij, zoon Gert en schoondochter Karin, al snel kwamen helpen om de klanten te kunnen voorzien van dagelijks vers gemaakte bonbons. In 1999 is Pierre zo gegroeid, dat we verhuizen naar een ruimer pand aan het gezellige plein in Hillegom, de Houttuin.

Vlak nadat wij mede-eigenaren werden in 2004, zijn wij gestart met het ambachtelijk bereiden van schepijs. Het ijs is, zoals men dat van ons gewend is, kwalitatief hoogstaand. In 2008 laten we samen met onze zoon Jeffrey en medewerkster Melanie in Parijs een eigen chocolademelange samenstellen. Gert wil graag een extra pure chocolade van 70% cacao die bij iedereen in de smaak zal vallen. Na een hele dag proeven, combineren en aanpassen gaan wij naar huis met een recept om van te watertanden. En inderdaad, ook mensen die niet van pure chocolade houden, waarderen de smaak van onze Pierre Noir.

Piet en Nelly gaan in 2010 met pensioen en wij nemen het bedrijf over. De winkel wordt in een nieuw jasje gestoken, uiteraard met behoud van de open productieruimte, zodat iedereen vanuit de winkel kan zien en ruiken hoe al dat lekkers wordt gemaakt. Zodra Jeffrey zijn opleiding heeft afgerond, komt hij ons team versterken. Omdat het ons een goed plan lijkt om Chocolaterie Pierre breder op de kaart te zetten, gaan we op zoek naar een pand in het centrum van Haarlem. Een aantrekkelijke ruimte wordt gevonden in de Kleine Houtstraat. Met Jeffrey als bedrijfsleider openen we in november 2011 de deur, om ook het publiek in Haarlem met onze chocolade te verwennen.

Het bedrijf groeit en bloeit, zowel in Hillegom als in Haarlem. Zozeer zelfs dat we uit beide panden groeien. In Haarlem verhuizen we in 2016 van Kleine Houtstraat 25 naar Kleine Houtstraat 1. In Hillegom zijn we het dorpsplein overgestoken en sinds maart 2019 gevestigd aan Hoofdstraat 138, met voldoende ruimte voor nieuwe ideeën, zoals horeca. We schenken onze eigen koffiemelange, Café Pierre Noir, die wij wederom speciaal hebben laten samenstellen. De smaaktonen van de koffie liggen in het verlengde van onze chocolade. Wij serveren buiten onze heerlijke koffie en chocolademelk ook diverse soorten thee. Als je echt uitgebreid wilt genieten van al ons lekkers kun je in de gezellige opkamer of aan een Chefs’ Table een Afternoon tea (High tea), High Choc (de ultieme chocoladekick!) of een chocoladefondue reserveren.

Het geheim van ons succes zit in de liefde waarmee we onze producten vervaardigen, verse ingrediënten, goed samengestelde smaakcombinaties en het feit dat bezoekers kunnen zien hoe wij al dat lekkers maken. Als er speciale wensen zijn, doen wij ons uiterste best daaraan tegemoet te komen. Wij staan altijd open voor vragen en suggesties.

U bent van harte welkom om te komen ruiken en proeven in onze filialen aan Hoofdstraat 138 in Hillegom en in de Kleine Houtstraat 1 in Haarlem. Ook buiten Hillegom en Haarlem kunnen mensen van onze producten genieten. Online kunt u onze heerlijke chocolade bestellen via onze webshop www.chocolateriepierre.nl/webshop/. Niet alleen fijn voor jezelf, maar ook om een ander mee te verrassen. Wij leveren wereldwijd.

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »