FAIR TRADE
VERSHEID
MAATWERK
EXTRA PUUR
KWALITEIT
  • 25 november 2016
  • | Manon

RECEPT CHOCOPASTA KOEKJES

BENODIGDHEDEN

  • 90 gram donkere basterd suiker
  • 50 gram lichte basterd suiker
  • 115 gram ongezouten boter
  • 12 theelepels hazelnoot chocoladepasta
  • 1 groot ei
  • 140 bloem
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel maïzena
  • 40 gram cacaopoeder
  • 1/2 theelepel baksoda
  • 1 eetlepel melk

BEREIDINGSWIJZE

  1. Bedenk een bord met bakfolie/aluminiumfolie. Schep met een theelepel 12 bolletjes chocoladepasta op dit bord. Plaats dit bord minimaal 1 uur in de vriezer.
  2. Voeg de boter en suikers samen. Mix dit goed door, totdat alles is samengevoegd. 
  3. Voeg het ei en het vanille extract toe aan het mengsel en mix tot een glad mengsel.
  4. Voeg de cacaopoeder, baksoda, maïzena en bloem toe tot het mengsel. Mix dit tot een goed stevig deeg.
  5. Voeg als laatste een eetlepel melk toe en roer deze er goed doorheen.
  6. Plaats het mengsel 10 minuten in de koelkast, zodat er straks makkelijker balletjes van te draaien zijn.
  7. Bedek een bakplaat met bakpapier en verwarm de over voor op 180 graden.
  8. Haal het deeg uit de koelkast en de 12 theelepels chocoladepasta ui de vriezer.
  9. Leeg een deel deeg in je hand en leg een stukje chocoladepasta middenin. Plaats nog een deel deeg over het stukje chocoladepasta en rol tot een bal, zorg dat de chocoladepasta goed in het middenzit!
  10. Herhaal dit 12 keer totdat alle chocopasta balletjes en deeg op is. Plaats de ballen goed uit elkaar op de bakplaat.
  11. Bak de koekjes af in 10 minuten in de oven. Zodra uit de oven, plaats bakpapier met de koekjes erop op een ovenrooster. Zodat de koekjes goed af kunnen koelen aan de onderkant.

Dit recept is met onze hazelnootpasta. Probeer ook eens met onze andere chocoladepasta's!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden