RECEPT KOEKJES VOOR VALENTIJNSDAG
BENODIGDHEDEN
- 70 gram boter
- 200 gram bloem
- 1 gram zout
- 70 gram poedersuiker
- 1 ei
- 250 gram callets naar keuze
- bakpapier
BEREIDINGSWIJZE
- Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Meng de boter en de poedersuiker, voeg hierna het zout en ei toe tot het mengsel.
- Voeg als laatste de bloem toe en meng dit rustig door elkaar. Kneed het deeg daarna door met de hand, niet te stevig anders word het deeg te zacht.
- Maak een deegbal en druk deze plat. Pak de platgedrukte deegbal in in folie en laat 2 uur in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 170 graden bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Bestuif uw aanrecht met een beetje bloem en rol hierop het deeg uit. Steek uit dit deeg de hartjes met een vorm, en plaats op de bakplaat.
- Bak de koekjes goudbruin in ongeveer 10 minuten in de oven. Laat hierna even afkoelen.
- Smelt de chocolade au-bain-marie, met de chocolade kunt u de koekjes versieren. Bijvoorbeeld met een vork het hele koekje door de chocolade halen, versieren met een kleine spuitzak of de helft in de chocolade dippen.
LAAT EEN REACTIE ACHTER