FAIR TRADE
VERSHEID
MAATWERK
EXTRA PUUR
KWALITEIT
  • 8 februari 2017
  • | Manon

RECEPT VALENTIJNSKOEKJES

BENODIGDHEDEN

  • 70 gram  boter
  • 200 gram bloem
  • 1 gram zout
  • 70 gram poedersuiker
  • 1 ei
  • 250 gram callets naar keuze
  • bakpapier

BEREIDINGSWIJZE

  1. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Meng de boter en de poedersuiker, voeg hierna het zout en ei toe tot het mengsel. 
  2. Voeg als laatste de bloem toe en meng dit rustig door elkaar. Kneed het deeg daarna door met de hand, niet te stevig anders word het deeg te zacht. 
  3. Maak een deegbal en druk deze plat. Pak de platgedrukte deegbal in in folie en laat 2 uur in de koelkast rusten.
  4. Verwarm de oven voor op 170 graden bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  5. Bestuif uw aanrecht met een beetje bloem en rol hierop het deeg uit. Steek uit dit deeg de hartjes met een vorm, en plaats op de bakplaat.
  6. Bak de koekjes goudbruin in ongeveer 10 minuten in de oven. Laat hierna even afkoelen.
  7. Smelt de chocolade au-bain-marie, met de chocolade kunt u de koekjes versieren. Bijvoorbeeld met een vork het hele koekje door de chocolade halen, versieren met een kleine spuitzak of de helft in de chocolade dippen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden