Recepten - Smeuïge chocoladetaart - Chocolaterie Pierre
FAIR TRADE
VERSHEID
MAATWERK
EXTRA PUUR
KWALITEIT
  • 12 oktober 2016
  • | Rutger van den Broek

RECEPT SMEUÏGE CHOCOLADETAART

BENODIGDHEDEN

  • 275 gram pure chocolade
  • 50 gram pierre noir
  • 250 gram boter
  • 160 gram suiker
  • 5 eieren
  • 1/4 tl zout
  • 1 tl vanille-extract
  • 80 gram bloem
  • Cacaopoeder

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 180 ℃. Bekleed de bodem van een ronde (spring)vorm van 24 centimeter doorsnede met bakpapier en vet zowel de vorm als het bakpapier in met boter.
  2. Doe de chocolade samen met de boter in een hittebestendige kom en smelt deze au-bain-marie.
  3. Meng in een andere kom de suiker, eieren, het zout en vanille-extract tot deze goed gemengd zijn. Voeg het warme chocolademengsel hieraan toe en meng dit goed. Spatel als laatste de bloem door het beslag.
  4. Giet het beslag in de taartvorm en bak deze 20-30 minuten.
  5. De taart zal nog niet helemaal gaar lijken, maak je geen zorgen. Tijdens het afkoelen zal de taart opstijven, waardoor vooral het midden lekker smeuïg wordt.
  6. Serveer de taart pas als deze helemaal afgekoeld is en bestrooi hem voor het serveren licht met cacaopoeder.

Tip: Deze smeuïge chocoladetaart smaakt super lekker met een bolletje vanille-ijs en verse frambozen.


www.rutgerbakt.nl 

Manon

18-10-16

Hallo Rita, bedankt voor je reactie. De Pierre Noir is een chocolade met 70% cacao erin. Deze chocolade is zelf samengesteld met cacao uit 3 verschillende landen: Ecuador, Tanzania en Ghana. De Pierre Noir is alleen bij ons te koop. Zowel in de winkels als op de webshop. Hieronder heb ik een link toegevoegd direct naar de goede pagina. http://www.chocolateriepierre.nl/callets-pierre-noir.html Groetjes, Manon

Rita

17-10-16

Wat is pierre noir en waar is dit te koop?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »